JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

Van geschiedenisles naar de toekomst van automatisering

Verhuizen naar Zuidoost-Azië om daar geschiedenis te doceren op een internationale school. Een langgekoesterde droom die door een uit de hand gelopen grap werkelijkheid werd. Van les geven naar zelf leren om uiteindelijk bij JEX te belanden.

Als ik de persona achter de naam Joost moet omschrijven, kom ik op: een leergierig persoon met passie voor reizen en diepgaande interesse in geschiedenis. Kennis opdoen, toepassen en overbrengen. 

Dit is voor mij dan ook de reden geweest om, direct na het afronden van de lerarenopleiding, naar het buitenland te verhuizen en daar te gaan werken docent. Na verloop van tijd wilde ik iets anders doen. Zodoende ben ik via een traineeship het test vak ingerold. Spoel een paar jaar vooruit en voilà: ik werk bij JEX als Software Test Engineer. En dat voelt als een warm bad. 

"Voor mij staat JEX niet alleen voor ambitie, maar ook voor kwaliteit." 

Ik krijg bij JEX namelijk elke dag de kans om mijzelf verder te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te vinden. Zo draag ik op een behoorlijke snelheid mijn steentje bij aan het werk binnen het team. JEX staat namelijk niet stil. Er is altijd iets nieuws gaande en test automatisering beweegt in hetzelfde tempo mee vooruit. Zo ben ik momenteel vooral bezig met JEX Works en de automatisering daarvan. Daarnaast ben ik betrokken bij het Planning- en Uren team, om daar een start te maken met testautomatisering.  

Voor JEX Works ben ik bezig om het test project wat wij gebruiken, uit te breiden en er een crossplatformproject mét e-mailintegratie voor op te zetten. Het toffe is dat het niet alleen voor mij nieuwe stof is, maar ook voor JEX. Ik krijg er dus de tijd voor om op onderzoek uit te gaan en dit neer te zetten. Het moet er uiteindelijk toe leiden dat we de integratie van alle platformen die wij bouwen, aan één stuk kunnen testen. Voor mij staat JEX namelijk niet alleen voor ambitie, maar ook voor kwaliteit. Vandaar dat ik de kans met beide handen aangrijp om te zorgen dat ons productlandschap zich ook houdt aan ons motto: Work As One. 

#WorksAsOne001 

Joost van Bruggen
Software Test Engineer