JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

Rotterdams lef

Bij JEX bouwen we onze eigen softwareproducten voor de uitzendbranche. En dat gaat goed! Binnen een jaar is ons IT-team al stevig gegroeid, en we zijn nog niet klaar met uitbreiden. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een automatisch test framework, om de kwaliteit van onze software naar een hoger niveau te tillen. Dat is waar jij in beeld komt. Jij kunt helpen ons framework uit te breiden en bent thuis in het schrijven van automatische tests.

In mijn vrije tijd ben ik vrijwillig brandweerman in mijn woonplaats: Hoogvliet. Waar je het ene moment rustig aan je boterham en bakkie zit, moet je het volgende moment jezelf binnen vier minuten voorbereiden om een brandende woning in te stappen. Dat is een bizarre omschakeling. Heerlijk. En tot mijn plezier zie je dit soort omschakelingen ook binnen JEX, al is het (gelukkig) iets minder extreem. Geen enkele dag is hier hetzelfde. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en overal liggen kansen. Niet alleen voor JEX. Ook voor ons, de werknemers. Dat is wat werken bij JEX zo mooi maakt.

Ik ben bij JEX gekomen na een minder succesvolle start bij mijn vorige werkgever. Daar kwam ik er al snel achter dat een jong, ambitieus en energiek bedrijf veel beter bij mij zou passen. Na wat rondkijken kwam JEX dan ook op mijn pad. Ik ken JEX zoals waarschijnlijk veel Rotterdammers JEX kennen: Feyenoord. En ik kan je vertellen, als Feyenoorder is het prachtig om te werken in een bedrijf dat zo nauw betrokken is bij jouw club en ook nog eens zo’n Rotterdamse mentaliteit heeft. Klauwen uit de mouwen, geen woorden maar daden. Dat zie je elke dag weer terug.

Zo wordt er binnen de IT-afdeling hard gewerkt aan mooie producten en zijn we gelukkig niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Nieuwe versie van een ontwikkeltaal? Laten we het proberen, gewoon om te zien wat er stuk gaat. Niks? Mooi! Gaat er wat kapot? Geen probleem, fixen we even, en door. Lef hebben, dat is wat je nodig hebt om stappen te maken en te knallen. En gelukkig barst onze afdeling van het lef.

Robin La Rondelle
Full Stack Software Engineer