JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

Nieuwe kernwaarden van JEX?

Is er wel eens aan je gevraagd om iemand in drie woorden te omschrijven? Kwamen er toen direct een aantal woorden in je op? Of vond je het moeilijk om écht treffende woorden voor die persoon te vinden? Stel je voor dat je dit voor een bedrijf moet doen. Een bedrijf in drie woorden omschrijven, maar dat de drie bést passende woorden eigenlijk al gekozen zijn: lef, verbinding en energie. Nou, dit was precies mijn opdracht voor deze column.

Eerlijk is eerlijk: ik zat wel even met de handen in het haar. Je wil natuurlijk niet met een AliExpress-versie aankomen. Dus hoe pak je dat goed aan? Snel heb ik een collega een vergaderruimte in getrokken. Actie! Gewapend met twee markers en een whiteboard gingen we aan de slag. “Schrijf gewoon alles wat op wat er in je op komt!” riep mijn collega Charlotte. Binnen de kortste keren stonden er, in grote én slordige letters, maar liefst 23 woorden op het bord. Voor de voorbijlopende collega’s die geen flauw idee hadden wat er speelde, leek dit waarschijnlijk alsof kinderen van groep 3 voor het eerst woordjes mochten opschrijven.  

Hoe tof dat deze chaos dan uiteindelijk heeft geleid tot, al zeg ik het zelf, drie woorden die zeker geen AliExpress-versie zijn van de huidige kernwaarden van JEX. Nu hoor ik je denken: “Wat zijn dan die drie nieuwe woorden?”.  

Snel, eerlijk en actie.  

Waarom? Ik hoop dat de betekenis van deze woorden duidelijk is, maar ik ga natuurlijk wel toelichten waarom deze drie woorden óók bij JEX passen.  

‘’Bij JEX leven we in hondenjaren,” zegt onze COO Jeroen altijd. Dat wil zeggen: als je een maand bij JEX werkt, dit aanvoelt als zeven maanden. In positieve zin uiteraard. Waarom? Omdat alles snel gaat bij JEX. De lijntjes binnen dit bedrijf zijn kort, we weten elkaar goed te vinden, keuzes worden snel gemaakt. En daardoor kunnen we met z’n allen vlammen! 

Eerlijkheid duurt het langst. Bij JEX kun je echt jezelf zijn. Omdat collega’s als familie aanvoelen. Iedereen is direct naar elkaar en er heerst altijd een gezellige sfeer. Wij hebben echt elke dag lol, maar houden elkaar ook een spiegel voor wanneer dat nodig is. We durven dus echt eerlijk te zijn naar elkaar. En dat is mooi, want op die manier groei je als persoon én team. 

De bedrijfsuitjes van JEX zijn allemaal in één woord te omschrijven: actie! Toen we snel en eerlijk eenmaal hadden geselecteerd uit die 23 woorden, voelde actie als de perfecte aanvulling hierop. Omdat we binnen JEX snel en eerlijk zijn, kunnen we ook echt overgaan tot actie. En die actie zorgt ervoor dat JEX altijd vooruit blijft gaan.  

 

Quinten de Kat 

Medewerker Client Support