Terug naar het overzicht

JEXtreme, kies jij groei boven comfort?

Overleven op de wilde zee, het uitschakelen van zelfmoordterroristen, veiligstellen van gijzelaars en uit een vier kilometer hoog vliegend vliegtuig springen. JEXtreme, volledig in het teken van persoonlijke groei en teamontwikkeling. 

 

Mindset Hillebrand 

Algemeen directeur en oprichter, Nick Hillebrand is het schoolvoorbeeld van ‘weerbaarheid’.  De discipline, het anticiperend vermogen en het leiderschap ontwikkelde hij zelf ruim acht jaar bij het Korps Mariniers. Met JEXtreme stelt hij zijn werknemers bloot aan onwerkelijke situaties. Het doel? De lessen en situaties reflecteren op jezelf, naar de werkelijkheid, het ‘normale’ leven. Binnen JEX, maar ook thuis bij vrienden en familie. Zo is eenieder beter in staat zich voor te bereiden op het onvoorbereide en nog harder te duwen met JEX. 

 

JEXtreme: meest grensverleggende bedrijfstraining van Nederland 

Binnen JEX staat groei centraal. Numeriek als het gaat om de financiële cijfers, het personeelsbestand en aantal klanten. Veel belangrijker: de mentale rek van alle medewerkers. Nick Hillebrand, oprichter en algemeen directeur, organiseerde de meest grensverleggende bedrijfstraining van Nederland voor zijn werknemers. Met de ondersteuning van Sander Aarts, de best getrainde militair van de Nederlandse Special Forces, overwonnen JEX’ers een week lang hun grootste angsten.  

 

‘Who dares wins’ - Special Air Service (SAS) 

Progressie ontstaat in minder comfortabele situaties. Onder extreme druk wordt persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en teamverbinding gestimuleerd. Binnen de Nederlandse Special Forces en het Korps Mariniers is dit fenomeen niet onbekend. Leden van verschillende eenheden en militairen nemen beslissingen en actie in situaties van leven en dood. Tijdens vuurgevechten met georganiseerde Somalische piraterij of omringd door Taliban strijders. Ook binnen JEX werd het cognitieve handelen van werknemers zwaar op de proef gesteld.  

 

Metershoge golven, voorbij vliegende kogels 

In de vroegte van de morgen, 05.00 uur, verzamelen medewerkers van JEX zich nietsvermoedend op het kantoor aan de Honingerdijk 70 te Rotterdam. Wie dacht veilig en comfortabel achter een bureau te kruipen had het mis. Een welkomstpresentatie van, niemand minder dan, Sander Aarts, werd abrupt verstoord door binnenstormende gemaskeerde leden van de Special Forces. ‘’Handen op je hoofd, voorover bukken’’. Dit waren de laatste woorden alvorens JEX’ers geblinddoekt en gedesoriënteerd naar een geheime locatie werden vervoerd. Metershoge golven, hevige windstoten en gesimuleerde onweer bleken de eerste te nemen hordes.  

 

Weerbare werknemers 

Een organisatie vol durf en power met als doel de ouderwetse en traditionele arbeidsmarkt opschudden. Dienstverleningen verbeteren en innoveren zodat niemand om JEX heen kan. Daarvoor zijn werknemers nodig die sterk in hun schoenen staan, tegen een stootje kunnen, flexibel zijn. ‘’Voorbereid zijn op het onvoorbereide’’ aldus Nick Hillebrand. Deze weerbaarheid werd in samenwerking met Sander Aarts’ Unbreakable Academy fysiek en mentaal blootgelegd, getest en vergroot. Alle medewerkers kregen een grensverleggende offshore safety training bij STC-KNMR, een militaire cursus schieten (airsoft) en levensreddend handelen, gingen abseilend van de Euromast, volbrachten ‘rescue hostage’ missies en sprongen, als kers op de taart, uit een vliegtuig. 

 

Sander Aarts 

Diende zestien jaar lang bij de Special Forces van het Korps Mariniers en staat te boek als de best getrainde militair van Nederland. Na eervol ontslag werd hij in 2018 voor zijn verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2017 richtte hij de Unbreakable Academy op en geeft hij trainingen gericht op persoonlijke groei en teamontwikkeling. Sander Aarts is bekend van zijn bestsellerboek ‘Niet te breken’ en binnenkort wederom te zien in het populaire programma ‘Special Forces VIPS’ op Videoland.