JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

Groei

Bijzonder hoe soms je grootste uitdaging ook je grootste kracht kan zijn. Als mensen vragen wat de grootste uitdaging is voor de JEX Technology Group, of juist vragen wat er nou zo leuk is aan werken bij JEX, dan is mijn antwoord hetzelfde. De reuring klotst hier tegen de plinten, want we groeien als kool. Alles gaat snel, soms valt er iets om, en saai is het nooit.

Omdat onze groei zo snel gaat, is er altijd ergens groeipijn. Processen die te snel zijn ingericht, of niet op tijd aangepast, gaan stuk als een afdeling ineens dubbel werk moet verzetten. Een startend leidinggevende verliest het overzicht als zijn teamleden zich te snel vermenigvuldigen. En onderlinge afspraken, die vroeger in de wandelgangen gemaakt werden, komen nu uit een vergadering, anders vallen ze van de wagen.

Dat is soms vervelend, wanneer we achteraf moeten repareren. Maar bovenal is het tof, leerzaam en uitdagend: we zijn (altijd) onderweg naar het volgende level. Juist omdat ons bedrijf altijd in beweging is – altijd een actueel issue om op te lossen – leren de mensen van JEX in een razend tempo bij. Niet alleen het bedrijf, maar ook de mensen groeien als kool.

In de afgelopen maanden heb ik al veel mensen stappen zien zetten, waarmee ze zichzelf hebben verbaasd. Jonge managers die hun eigen leiderschap ontdekken. Starters die in korte tijd ontdekken waar ze echt energie van krijgen. Teamleden die elkaar vinden en gebruik durven te maken van hun onderlinge verschillen.

En daarmee is ook het antwoord steeds hetzelfde, wanneer mensen me vragen wat er zo leuk is aan mijn eigen rol. Ik mag al die mooie mensen van de JEX Technology Group begeleiden in hun groeispurt. Hand in hand met de groei van ons bedrijf. Tof, leerzaam, uitdagend.

Jeroen van Rossum
Operationeel Directeur