JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

Ruimtegebrek, parkeren en gevoel

Het begon ooit in Barendrecht, met een kleine club. Bij de verhuizing naar die mooie witte villa in Kralingen, werd er gezegd: ‘’Hier zitten we de komende vijf jaar wel goed.’’ Niet wetende dat we een jaar later met drie keer zoveel personeel in het pand zouden zitten. Te veel personeel! 

Ze groeien letterlijk het pand uit. Er is op dit moment zelfs een werkruimte gecreëerd in de hal van de villa. Allemaal wegens ruimtegebrek. Afgebakend met schotten, om het nog enigszins te laten voelen als een eigen werkplek. Tijd voor een nieuwe locatie dus. Maar waar moet je op letten? Belangrijk om te weten wat de doelstellingen zijn. Waar wil JEX naartoe op de langere termijn? Hoeveel personeel zullen we daarvoor nodig hebben? Willen we meerdere vestigingen of houden we het bij één?

Daarnaast zijn we een echt Rotterdams bedrijf, dus het nieuwe pand móét zich in Rotterdam bevinden. En eerlijk is eerlijk, Rotterdam is toch ook de mooiste stad van Nederland? Locatie en ruimte zijn in deze keuze belangrijke eisen. We groeien hard en zullen de komende jaren alleen maar harder gaan. In die groei mag, kan en zal ruimtegebrek geen belemmering meer vormen. Werkplekken Improviseren of mensen samenproppen in een te klein kantoor gaat niet meer gebeuren.

Ook het terrein om de villa mag wel een stuk groter zijn. Onze parkeerplaats staat dagelijks vol met auto’s, waardoor er elke dag collega’s buiten het terrein moeten parkeren. Een nieuw pand moet dus wel genoeg parkeerplekken hebben, anders blijven we bezig met de onoplosbare parkeerpuzzel.

Iets wat we nu wél hebben en graag willen behouden, is de saamhorigheid. Het voelt als een ‘JEX-wijk’, waar iedereen elkaar kent. We weten van elkaar waar we zitten en lopen regelmatig langs voor een vraag of een praatje. Onze JEX-cultuur voel je daarom ook meteen bij binnenkomst. De verbinding en energie krijg je al mee in de hal, dat voel je. Lef zul je ervaren als je er eenmaal werkt. Het perfecte voorbeeld: JEXtreme.

Conclusie? Mochten we verhuizen naar een groter pand, willen we onze kernwaarden graag behouden.

Loraine Linger

Office Manager