JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

Van Rode Plein in Moskou naar PSA aan Honingerdijk

Administratie, een containerbegrip waar de fanatieke debater eindeloos over kan discussiëren. Plak er een typisch bedrijfsonderwerp voor en je hebt het perfecte Scrabble woord of functietitel waar je mond van openvalt. Waar komt het taboe rondom administratieve werkzaamheden vandaan en hoezo zijn administrateurs de onzichtbare maar onmisbare krachten van iedere organisatie? Constance Lauwerends vertelt waarom alles valt of staat met een dijk van een afdeling admin.

Onmisbaar maar ‘onzichtbaar’. Treed in de spotlights en vertel met wie we het genoegen hebben. Wie is onze Constance, wat is je functie, wat doe je graag in je vrije tijd? Stel jezelf even voor. 
‘’Constance Lauwerends, 24 jaar en woonachtig in Rotterdam Zuid. Momenteel volg ik het traineeship 'HR & Salarisadministratie' en over een klein maandje mag ik mezelf ‘Junior Salarisadministrateur’ noemen. Zet je muziek op? Dan is stilstaan geen optie. ‘’In mijn vrije tijd is dansen een van mijn grote hobby’s.’’ Staan de dansschoenen in de kast? Dan kan ik je alles vertellen over bingewatchen op Netflix.’’ 

Kan je mij uitleggen hoe de weg loopt van een bachelor ‘Tourism Management naar bron- en contactonderzoeker (GGD) naar Salarisadministrateur binnen JEX? 
‘’Je zit op school, haalt je HAVO-diploma en moet dan een keuze maken voor een vervolgstudie. Gebaseerd op wat ik leuk vond, en nog steeds vind, koos ik voor ‘Tourism Management’.’’ Spijt? ‘’Zeker niet! Een hele leuke opleiding die mij dingen heeft geleerd en inzichten heeft gegeven waar ik nu nog steeds de vruchten van pluk. Daarnaast, hoe vaak kan je zeggen dat je met school in Rusland, Marokko, Bilbao komt. Na het afstuderen was ik klaar om de vleugels uit te slaan en een baan in het verlengde van mijn studie te vinden. Corona gooide roet in het eten, landen sloten hun grenzen en de banen in de reis- en toerismesector verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik ben toen gaan helpen waar de nood het hoogste was. Bij de GGD. De eentonigheid van deze baan besprak ik met vriendinnen, die me aanraadde om eens te Googelen op ‘salarisadministratie’. Na twee sollicitatierondes werd ik aangenomen bij detacheerder Quoratio. Een week later zat ik bij Jeroen van Rossum aan de gesprekstafel. Acht maanden later ben ik nog steeds een trotse JEX’er. 

In een onderzoek las ik de volgende stelling: Mannen zijn beter in fileparkeren, vrouwen beter in administratie. Ben je het hiermee eens of Kan jij aangeven waarom dit bullshit is?  
‘’BULLSH*T! Geef mijn moeder een auto onder d’r kont en Verstappen kan zijn borst nat maken. Fileparkeren, geen enkel probleem. We moeten die typische man-vrouw verhoudingen lekker loslaten. Je ziet nu al dat ook steeds meer mannen kiezen voor administratieve functies. En dat mannen dramatische fileparkeerders zijn. Heb je trouwens wel eens op het JEX parkeerterrein gekeken? ;)’’ 

Personeelssalarisadministrateur. Dus jij weet van alle JEX’ers wat ze verdienen? 
‘’Haha! Ik verzorg de administratie voor onze flexkrachten. Voor de interne salarisgeheimen moet je bij HR wezen. 

08 Website_DiepteInterview_Constance Lauwerends

JEX groeit en is continue opzoek naar nieuwe medewekers. Waarom moeten nieuwe JEX’ers in dit team willen werken? 
‘’Omdat je er mag zijn! Zijn wie je echt bent, jezelf. Er word naar je mening gevraagd en deze wordt serieus genomen. Hou je van een dynamisch drukke omgeving en ben je bereid om diep te gaan? Dan is dit the place to be. Dat er in de hectiek fouten worden gemaakt, is logisch. Sterker nog, durf ze te maken, pak die ruimte. In dit hechte team hebben we elkaars back om de fouten, hoe groot ook, samen te herstellen. De dynamiek van de werkzaamheden en het hechte van het team maken het mogelijk om als individu enorme groei door te maken.’’  

Als jij voor een dag of week aan de knoppen van JEX mag draaien. Wat zou je dan als eerste veranderen/anders doen? 
Een minutenlange stilte volgt. ‘’Als ik dan toch iets moet bedenken… Ik zou medewerkers de mogelijkheid geven om mee te beslissen over de lunch. Klinkt ambitieus met het snel groeiende aantal JEX’ers, maar groot dromen mag. Toch? Stel, op maandag heb je zin in falafel en donderdag in een poké bowl, hoe fijn zou het dan zijn als dit dan klaar staat voor de lunch. Verder kan ik niks benoemen of aangeven wat ik anders zou doen.’’ 

Tot slot, Wil je zelf nog iets kwijt over JEX? 
‘’Er is geen enkele andere plek als JEX. We werken hard, keihard, maar het voelt niet als werken. Niet echt. JEX is geen standaard 9-5 plek. Er is een perfecte afwisseling van leuke activiteiten, uitjes, events en arbeid. Swingen met een brassband op het terrein, dan staat er weer een ijscowagen voor de deur, een eigen festival. Ik krijg vaak berichtjes met de vraag: ‘werk jij wel?’ ‘’Hard werken wordt beloond en successen moet worden gevierd. Die combinatie is bij JEX niet onbekend.’’ 

Overtuigd? 
Neem een kijkje op https://werkenbij.jex.nl/ en wie weet staan wij binnenkort samen op onze JEX borrel ;)