JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

Yasemin over jezelf ‘developen’ bij JEX: van Back-end naar Full Stack

  

In gesprek met Yasemin Snoek, Full Stack Developer bij JEX. 26 jaar geleden geboren in Kopenhagen, 6 jaar later naar Zandvoort verhuisd. Haar studie Informatica gevolgd in Rotterdam en blijven plakken voor haar carrière. En buiten werk? Dansen, en dan vooral moderne dans! In dit interview zoomen we in op haar werk; hoe heeft zij de danspasjes van zowel Front-end Developing als Back-end Developing eigen gemaakt? 

 

Vertel! Plekkie gevonden?

‘Zeker! Ik heb het naar mijn zin. Je hebt bij JEX echt het gevoel dat je met z’n allen aan iets bouwt, omdat je iets maakt wat er nog niet is. Je krijgt hierin ook enorm veel vrijheid om initiatief te nemen en keuzes te maken. Als je bepaalde technologieën interessant vindt, en het levert waarde voor het bedrijf, word je aangemoedigd om dat te gaan ontdekken. En dat motiveert, net als het team waar ik in zit. Ik werk samen met veel verschillende persoonlijkheden. Dit maakt het een heel dynamisch en gezellig team. Ik vind het ook heel nice dat ik een halfjaar geleden ben begonnen, waardoor ik nog in het oude kantoor op de Honingerdijk heb gewerkt. Het was daar zó anders dan hier. Het was een stuk kleiner en daardoor veel drukker, maar ook heel gezellig. Nu is het wat rustiger en wat serieuzer. Ik vind het grappig om dat verschil te zien, maar ben blij dat de sfeer en gezelligheid is gebleven!’ 

 

Jouw officiële functietitel is 'Full Stack Developer'. Een hele mond vol! Kan je eens uitleggen wat je precies doet en hoe jouw dagen eruit zien?

‘Ik bouw mee aan de one-stop-shop van JEX. Deze bestaat uit verschillende onderdelen en elk onderdeel heeft zijn eigen team. Ik zit in een team met drie andere Developers, een Business Analist, twee UX’ers, een Scrum Master, een Product Owner en een Tester. Als Full Stack Developer doe je eigenlijk van alles wat binnen je eigen Product Backlog Item. Je werkt aan zowel de Back-end als Front-end, en levert daardoor dus echt je eigen stukje van de software op. Dit doe je in sprints van twee weken, waarin je nauw samenwerkt met de andere Developers, UX’ers en de Business Analist. En hoe mijn dagen eruitzien? Dat verschilt heel erg. Na het ontbijtje dat elke dag voor je klaar staat, beginnen we de dag met een stand-up waarin we elkaar op de hoogte brengen, zodat we op één lijn liggen. Als we sprintwisseldag hebben, is de dag gevuld meetings. Gelukkig valt dat op andere dagen wel mee en kan ik lekker in m’n zone, met m’n koptelefoon op, aan mijn stukje van de software bouwen. 

 

Nice! Als Full Stack Developer werk je dus zowel aan de Front-end, als Back-end. Klinkt als een echte allrounder. Hoe heb je die ervaring opgedaan?

‘Ik had al kennis van Back-end en Front-end, maar heb me bij mijn vorige werkgevers gespecialiseerd in het Back-end deel. Hier had ik dus al veel ervaring in. Toen ik werd benaderd door de recruiters van JEX, was de vibe die ik kreeg goed. Tijdens het assessment kwam natuurlijk naar voren dat ik nog wat kon bijspijkeren op het gebied van Front-end, maar dit bijleren leek me juist heel erg leuk. De eerste maanden bij JEX ben ik een beetje in het diepe gegooid, maar werd ik door de seniors uit mijn team goed geholpen. Een halve dag in de week besteedde ik aan het volgen van een Angular cursus, wat geen vereiste is, maar wel erg handig om wat meer houvast te krijgen in het Front-end deel. Er werd rekening gehouden met de workload, zodat ik die cursus rustig kon afronden. Maar, als ik er nu op terugkijk, heb ik toch het meeste geleerd van gewoon doen. En wanneer het niet lukt, hulp vragen aan collega’s. Die waren gelukkig altijd bereid om te helpen.’ 

 

En nu? Je bent aan het werk als volwaardig Full Stack Developer. Zijn daarmee je ambities bij JEX behaald of heb je nog dromen?

‘Voorlopig ben ik heel blij met de rol die ik nu heb, dit hou ik zeker nog wel even vol zo. Maar, dromen doe ik altijd. Ik heb ervaring met data en AI, en vooral in het tweede ligt mijn interesse. Ik heb van JEX de vrijheid gekregen om vooronderzoek te doen naar de Matching Engine, waarmee kandidaten op basis van Natural Language Processing (NLP) worden gematcht aan vacatures van klanten. In de toekomst kunnen onze klanten dan potentiële kandidaten ordenen op basis van een match score. Daar hoeven ze dan niks voor te doen, dat hebben wij dan op basis van de Matching Engine gedaan. Hopelijk komt er binnenkort een AI-team binnen JEX, die zich hierop gaat focussen. Als dat zo is, maak ik daar graag deel van uit!’ 

 

Ben je na het lezen van deze IT Talk met Yasemin nieuwsgierig geworden? Snappen we! Gelukkig zijn we altijd op zoek naar Full Stack talent. Check hier de vacature Full Stack Developer bij JEX.