JEX-Top10Linkedin
Terug naar het overzicht

WSP Rijnmond helpt JEX aan catering en facilitair medewerkers

  

Het is bijna zover. Onze verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor. Naast de fijne nieuwe werkplekken wacht in De Brug nog veel meer moois op ons: een groot restaurant, een prachtige bar, een gloednieuwe spoelkeuken en verschillende pantry’s.  

Uiteraard vragen ook deze nieuwe faciliteiten om mankracht. En mankracht vinden, dat kunnen we. Binnen twee jaar groeide JEX naar ruim 280 werknemers. Hoe we aan personeel moeten komen weten we dus wel, maar we zouden JEX niet zijn als we dat niet even een keer helemaal anders zouden aanpakken. 

 

Het WSP Rijnmond 

CHRO van JEX, Jeroen van Rossum, kwam afgelopen jaar in contact met Bianca Stam van WSPR: het WerkgeversServicepunt Rijnmond. Het WSP helpt mensen die zelf geen werk kunnen vinden, of tijdelijk geen werk hebben, aan een baan en geeft ze op deze manier een kans op een zeker bestaan.  

Met een focus op inclusief ondernemen vormen zijn de schakel tussen werkgevers met een sociaal hart en deze doelgroep. Jongeren, 50-plussers, statushouders en mensen met een arbeidsbeperking die, net als wij allemaal, graag willen werken en een bijdrage willen leveren aan onze maatschappij.  

 

Speeddaten 

Inclusief werkgeverschap is een rode draad door de carrière van Jeroen van Rossum: zo zette hij zich als gemeenteraadslid van Leidschendam-Voorburg onder andere in voor de invulling van de participatiewet en maakte hij bij Coolblue al kennis met het inzetten van personeel uit een organisatie zoals het WSP. 

Tijdens zijn gesprekken met het WSPR kwam zo het idee om op 25 mei een kick-off evenement te organiseren, waarop kandidaten via presentaties en speeddates kennis konden maken met JEX. De WSP recruiters en werkcoaches zijn erin geslaagd om ruim 40 kandidaten (!) te vinden, met leeftijden die verschillen van 20 tot 60+, met en zonder werkervaring, en verschillende herkomst en niveaus. 

 

     Persoon kijkt in een blaadje.    Mensen met elkaar in gesprek

 

Nieuwe JEX’ers 

Volgens Esmee de Graaf, Cateringmanager bij JEX, was het event een groot succes: ‘Er hing een hele leuke sfeer en iedereen had het naar zijn zin. Onze corporate recruiters hebben hele leuke gesprekken gehad tijdens de speeddates en ik ga morgen vervolggesprekken inplannen met zeker wel 10 tot 15 kandidaten.’ 

Binnenkort hebben wij er dus weer nieuwe JEX’ers bij. Met dank aan het WSPR zullen wij het restaurant, de spoelkeuken en de pantry’s in het nieuwe kantoor draaiende houden met de plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We hopen zo onze bijdrage te kunnen doen aan een inclusiever Rotterdam. #WorkAsOne 

WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSP) helpt werkgevers met een sociaal hart, die iedereen een gelijke kans op werk willen bieden. Benieuwd wat het WSPR nog meer doet? Check de website.